Performanta

In acesta pagina va oferim acces la doua filtre gandite pentru a delimita performanta laptopurilor: punctajul procesorului si punctajul placii video principale. Este o pagina experimentala dedicata celor care cauta performanta ridicata fara a fi interesati de filtrele de pret. Atentie, resetarea filtrelor o sa va duca in pagina Home. Puteti reveni la ele selectand pagina performanta din meniul principal sau puteti face acolo o filtrare pe filtrele de specificatii si pret. Din pacate, aceste filtre fiind de dimensiuni foarte mari nu pot fi combinate cu celelalte filtre pe specificatii.

Punctajul procesorului

A fost o provocare sa catalogam toate procesoarele aflate la laptopurile de pe piata (inclusiv cele second-hand) pentru a putea realiza un clasament al acestora. Pentru ca inca se comercializeaza laptopuri cu performanta foarte redusa am constatat ca cele din ofertele incluse la noi pe site au majoritatea nivelul de performanta peste medie, fiind toate laptopuri din generatiile noi.

Daca doriti sa alegeti un laptop foarte performant pentru orice altceva inafara de jocuri incepeti cu acest filtru si abia apoi, daca este nevoie, il folositi pe cel dedicat placii video.

Viteza maxima procesor

Aici lucrurile sunt simple. In acest filtru au fost incluse vitezele maxime pe care le pot atinge procesoarele. Deci la unele procesoare aici va aparea viteza turbo.

Punctajul placii grafice

Placile video folosite la laptopurile acuale au fost de asemenea catalogate si, functie de performanta, fiecarei i s-a acordat un punctaj. Aici este si mai complicat deoarece este o lipsa mare de liniaritate, in ultima vreme aparand pe piata modele foarte performante de placi video dedicate laptopurilor. S-au folosit de referinta rezultatele din benchmark-uri.

Cel mai mare punctaj pe care l-am acordat unei placi video este de 100 de puncte deoarece in prima faza am dorit ca acest indicator sa fie unul procentual. Acum insa au aparut modele noi si vom renunta la aceasta idee urmand ca la urmatorul update se depasim (daca este cazul) punctajul de 100 pentru placile video.

Daca doriti sa alegeti un laptop pentru jocuri incepeti cu acest filtru.

Niciunul din cele doua filtre nu are doar rol de clasare, punctajele avand legatura directa cu performanta. Deci nu am avut nevoie sa ocupam pozitii consecutive de la 1 la 100.

Modelul exact al procesorului si placii video

Acestea au fost incluse pentru cine vine directionat pe un anume procesor sau pe o anume placa video. De asemenea aceste filtre sunt utile pentru a vedea ce procesoare si placi video au laptopurile ce rezulta din filtrarile anterioare.

Spre exemplu, probabil nu stiati ca cel mai folosit procesor este Intel Core i5-5200U care se gaseste la nu mai putin de 139 de laptopuri din oferta actuala. Dintre acestea 66 folosesc placa video integrata Intel HD Graphics 5500 iar 21 au placa video dedicata NVIDIA GeForce 920M.

FILTRE

Mai multe...

Filtre speciale