Top placi video dedicate folosite la laptopuri

Deoarece oferim posibilitati de filtrare dupa modelul placii video, va prezentam in cele ce urmeaza un top al placilor video folosite la laptopurile din oferta actuala a magazinelor, sortate dupa gradul de performanta. Trebuie sa stiti inca de la inceput ca nu toate laptopurile care au placa video dedicata sunt pentru gaming si ca exista diferente foarte mari de performanta intre placile grafice.

Cea mai performanta placa grafica deicata din oferta actuala este NVIDIA GeForce GTX 980M si acesta este folosita la unison ca reper pentru celalalte placi video. Performanta mediae a acesteia in 3DMark11 P GPU benchmark este de 12655 de puncte, pe cand urmatoarea clasata, NVIDIA GeForce GTX 970M, a realizat un punctaj de 9850 puncte.

Observati ca este o diferenta foarte mare intre locurile 1 si 2 din acest top, ceea ce inseamna ca mai departe diferentele vor fi mult mai mari. Aceasta a fost prima problema de care ne-am izbit cand am realizat punctajele pentru placile video si am decis ca pentru toate placile dedicate sa folosim ca referinta performanta in 3DMark11 P GPU. Puteti deci sa folositi ca reper si punctajele oferite de noi in fiecare review dar numai comparativ cu celelalte punctaje de pe acest site.

Una dintre placile video dedicate cu performanta redusa este NVIDIA Quadro K610M. Aceasta are un nivel ridicat de performanta comparativ cu placile grafice vechi, dar comparativ cu cele din oferta actuala este foarte redus, avand un punctaj mediu de referinta de 1143 de puncte.

Priviti cum arata o placa video buna, NVIDIA GeForce GTX 965M, comparata cu cele doua intr-o ilustrare grafica:

Performanta placa video NVIDIA GeForce GTX 965M

Si penttru a nu interpreta ca doar placile video NVIDIA sunt bune, priviti cun arata si placa video AMD Radeon R9 M290X, o alta placa video buna, comparata cu cele doua:

AMD Radeon R9 M290X

Bineinteles, conteaza foarte mult si bugetul, de cele mai multe ori utilizatorul urmarind sa obtina maximul de performanta intr-un buget dat. In general utilizatorii prefera placile NVIDIA si procesoarele Intel. Dar cand se obtine mult mai multa performanta in acelasi pret, sunt preferate placile grafice si procesoarele AMD.

Pentru a va forma o idee completa despre nivelul de performanta al tuturor placilor video dedicate din actuala oferta va prezentam mai jos graficul complet:

Grafic de performanta pentru toate placile video dedicate pentru laptopuri

Acest grafic are scop orientativ, va rugam tratati-l ca atare.

Alege cea mai buna oferta!

Iata care sunt cele mai bune promotii valabile astazi:

Vezi reducerile eMag.ro Vezi reducerile PC Garage

2 Pareri on Top placi video dedicate folosite la laptopuri

 1. Salut ai un site util !

  • LaptopBun.com // 18 august 2016 la 2:52 // Răspunde

   Salut Florian,
   Sa stii ca ma straduiesc dar e foarte mult de munca. Urmeaza un update cu modele noi si sper sa-mi iese cel putin tot atat de bine.
   Multumesc mult pentru apreciere, chiar aveam nevoie!
   Si un pont, pentru ca ai citit articolul legat de placile video:
   La sfarsitul fiecarui review, jos de tot, gasesti un tabel cu categoriile si clasele laptopului prezentat. Acolo, daca selectezi modelul exact al placii video vor fi afisate toate laptopurile cu acea placa video. Spre exemplau, laptopurile cu NVIDIA GeForce GTX 950M.

Spune-ti parerea

Adresa E-mail folosita nu va fi publicata.


*


Te rog copiaza acest cod DfrPhF cu copy-paste in casuta de jos:

FILTRE

Mai multe...

Filtre laptopuri